© BELGA

Club Brugge-voorzitter Verhaeghe wordt ondervoorzitter voetbalbond

Bart Verhaeghe wordt na het EK 2016 de nieuwe ondervoorzitter van de Belgische voetbalbond, aan de zijde van François De Keersmaecker. Dat besliste de Pro League vandaag. Tot dan zal Philippe Collin (Anderlecht) die taak vervullen.

Bart Lagae, maj

De Pro League wilde na de herverkiezing van De Keersmaecker tot voorzitter een grotere stem binnen de KBVB. Het leveren van een vicevoorzitter hoort daarbij. Philippe Collin zal die functie invullen tot 30 juni 2016, daarna neemt Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe die taak op zich. In de Raad van Bestuur van de KBVB zullen naast Collin en Verhaeghe ook Joseph Allijns (Kortrijk) en Johan Timmermans (KV Mechelen) zetelen.

Coucke

Er werd ook een opvolger gekozen voor Marc Coucke, die het Uitvoerend Comité van de bond verliet uit protest tegen het aanblijven van De Keersmaecker. De komende twee seizoenen zal Herman Wijnants (Westerlo) die taak op zich nemen, de twee seizoenen daarop Paul Van Der Schueren (OHL). Bruno Venanzi van Standard trok zich terug als kandidaat.

Pro League gaat er ook mee akkoord dat Gérard Linard tot en met het EK van 2016 secretaris-generaal blijft. In tussentijd moet een aanwervingsprocedure tot een nieuwe CEO leiden.

Voorzitter Pro League Vanden Stock: ‘Moeilijke samenwerking met bond voorbij’

© BELGA

De Belgische eersteklassers keurden dinsdag op hun Algemene Vergadering unaniem een integraal akkoord goed dat het Belgische voetbal ten goede moet komen. Met deze overeenkomst moet ook een einde komen aan de moeilijke samenwerking van de afgelopen maanden tussen de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en de Pro League. ‘De bladzijde is omgedraaid en we moeten nu de toekomst hoopvol tegemoet kijken’, zegt Roger Vanden Stock, voorzitter van de Pro League.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer