© Wim Hendrix

Nieuwe look metrostation Plantin geïnspireerd op Plantin-Moretus museum

Het eerste deel van de vernieuwingswerken aan de metrohalte Plantin is klaar. Pas als de reacties van de reizigers positief blijken, zal de stad aan het tweede deel van het verouderde station beginnen.

Rebecca Van Remoortere

De vloer is het enige dat nog overblijft van het 30 jaar oude metrostation. Die heeft de stad wegens budgetbeperkingen niet kunnen vernieuwen. Antwerps ontwerpbureau Enthoven maakte in samenwerking met het Plantin-Moretus museum voor de muren een ontwerp gebaseerd op de 16de eeuwse dieren uit de collectie van het museum. Om in het thema te blijven pronkt er ook een groot portret van Christoffel Plantijn. Aan de inkom van het station schilderde streetartist Dzia een gigantische vos, ook gebaseerd op de dierencollectie. De metrohalte werd ook voorzien van nieuwe verlichting. Die moet de reizigers een veiliger en gezelliger gevoel geven.

Momenteel is er nog maar één kant van het metrostation in een nieuw kleedje gestoken. De Lijn gaat de reizigers bevragen over de nieuwe kant en zal met de reacties rekening houden bij de werken aan het oude stuk. “Ik ben erg benieuwd of de reizigers de witte muren zullen respecteren. De wand is alvast uit een materiaal gemaakt waardoor graffiti en dergelijke makkelijk afwasbaar zou moeten zijn”, zegt Eva De Wolf, woordvoerder van De Lijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER