© Ingram Publishing

Tips Britse slaapexperts: “Zo beleef je in de zomer een frisse nacht”

De zomer staat garant voor enkele warme dagen, gevolgd door slapeloze nachten. Enkele Britse slaapexperts zetten de geheimen op een rijtje om op zo’n momenten toch nog een frisse zomernacht, mét een goede nachtrust, te beleven.

mige

-Neem een frisse douche. Doordat de lichaamstemperatuur daalt, ga je minder snel wakker liggen tijdens de nacht.

-Stop je laken voordat je gaat slapen even in de vriezer. Ze gaan dan veel koeler aanvoelen en die koelte ook enkele uurtjes blijven afgeven.

-Warmte stijgt op: dat betekent hoe hoger in je huis, hoe warmer het wordt. Het beste is dan ook om tijdens de echt warme nachten op de benedenverdieping te verblijven.

-Hou je kleren aan. Het mag dan aantrekkelijker lijken om naakt te slapen, toch is het net die pyjama die je zweet zal opvangen en je lichaam koeler zal houden gedurende de nacht.

-Slaap apart: een mensenlichaam geeft warmte af. Als je met je partner in één bed slaapt, gaan jullie lichamen elkaar opwarmen. Beter is om op de echt warme nachten apart te slapen.

-Eet niet te laat, calorieën verbranden zorgt ervoor dat je lichaam opwarmt. Drink ook geen alcohol voor het slapen gaan, je gaat je vanzelf dan warmer voelen en bovendien droogt je lichaam ook nog uit waardoor je meer wakker zal worden met dorst.

-Hou je voeten binnen bed. Koude voeten zorgen ervoor dat je minder goed zal slapen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER