Direct naar artikelinhoud

Schade door zware aardbeving Mexico blijft beperkt

In het zuidwesten van Mexico heeft een aardbeving met een kracht van 7.2 voor flink wat paniek gezorgd, maar beperkt schade veroorzaakt. In de staat Guerrero zijn ruim 100 gebouwen vernield. Voor zover bekend is er niemand omgekomen.

De aardbeving vond plaats ten westen van Acapulco, waar veel Mexicanen en buitenlanders hun paasvakantie doorbrengen. De schokken waren tot in Mexico-Stad te voelen, waar enkele muren instortten en scheuren in wanden ontstonden. Ook vielen op verschillende plaatsen bomen en hekken om en barstten ruiten. Op enkele plekken viel kort de stroom uit. Vooralsnog is er geen ernstiger schade gemeld.

Veel mensen renden bij het voelen van de aardbeving in paniek de straten op. Enedina Ramirez Perez was hier getuige van toen zij ontbeet in haar hotel. 'Mensen smeten stoelen om, pakten hun kinderen op en vertrapten andere mensen', aldus Ramirez Perez.

Mexico ligt in een seismisch actief gebied. In 1985 werd de stad zwaar getroffen door een aardbeving met een kracht van 8,1 op de schaal van Richter, waarbij duizenden doden vielen. Wetenschappers hebben aangekondigd de breuklijn waar de beving plaatsvond nauwlettender in de gaten te houden.

Mensen op straat in Mexico-Stad na de aardbeving.
Een man in Mexico-Stad houdt zijn hond vast nadat hij zijn woning uit is gevlucht.
Schade door zware aardbeving Mexico blijft beperkt
Schade door zware aardbeving Mexico blijft beperkt