Van Paesschen en Devos starten prima in Antwerpse jumping

© AFP

Constant Van Paesschen en Pieter Devos hebben donderdag de beste start genomen op de Global Champions Tour Jumping van Antwerpen. Van Paesschen won de proef op 1m45 en plaatste zich voor de barrage van de wedstrijd op 1m55, waarin Pieter Devos de derde plaats wegkaapte.

mio

De 20-jarige Van Paesschen won met de 9 jaar oude merrie Citizenguard Million Dreams de eerste 5 sterrenproef van de Global Champions Tour op 1m45. ‘s Avonds haalde hij opnieuw de barrage in de tweede 5 sterrenproef van de dag met een maximale hoogte van 1m55. Nog 16 andere combinaties raakten dankzij een foutloze ronde 1 in diezelfde finaleronde.

Uiteindelijk zouden daarvan liefst 12 een dubbele nul achter hun naam krijgen. Daarvan reed de Française Penelope Leprevost met een chrono van 33.76 de snelste eindronde. De Nederlander Marc Houtzagers, die als laatste de arena aan de Scheldekaaien inreed, zou haar nog het dichtst benaderen met een tijd van 35.67.

De derde plaats was voor Devos, die met de 11-jarige ruin Dream of India Greenfield in 36.49 finishte. Van Paesschen ging met de 11-jarige hengst Citizenguard Toscan de Sainte Hermelle op de vierde hindernis van de barrage in de fout en moest zich tevreden stellen met de dertiende plaats.

Er gingen 51 combinaties van start. Jos Verlooy (Farfelu de la Pomme) werd 26e, Nicola Philippaerts (Forever d’Arco ter Linden/4) 30e, Gudrun Patteet (Sea Coast Ferly/5) 35e, Ludo Philippaerts (Challenge vd Begijnakker/8) 37e en Gregory Wathelet (Papillon Z/8) 38e.