Hotelschool Hasselt opent pop-uprestaurant op Pukkelpop

Komende zomer openen 75 leerlingen en 15 leerkrachten van de Hotelschool Hasselt een pop-uprestaurant op de wei van Pukkelpop. Onder de naam Cookpit, Young Chefs at Work, zullen ze culinair hoogstaande gerechten met lokale ingrediënten serveren.

"Onze deelname aan dit initiatief heeft drie voorname beweegredenen", aldus Liesbet Beyen, directrice van Hotelschool Hasselt. "In de eerste plaats willen we onze leerlingen de herkomst van de grondstoffen leren kennen en hen laten werken met streekproducten. Ten tweede hebben we 75 leerlingen en 15 leerkrachten spontaan bereid gevonden om hier aan mee te werken tijdens hun vakantie, en ten derde is er een mooie samenwerking met buso De Dageraad in Kortessem, waar de kruiden zijn geplant en geoogst. Allemaal goede redenen om met veel overtuiging dit pop-uprestaurant op poten te zetten."

Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine is even enthousiast. "Sinds vorig jaar toetsen we initiatieven op Pukkelpop af aan drie criteria", zegt hij. "Ze moeten duurzaam en milieuvriendelijk zijn, een grote betrokkenheid creëren en als experiment kunnen zorgen voor een vernieuwend concept. Dit pop-uprestaurant voldoet aan alle criteria. Bovendien is het altijd ons doel geweest om zowel in de muziek als daarbuiten, jong talent kansen te geven. Ook dat wordt met deze Cookpit bereikt."

Het pop-uprestaurant zal de drie festivaldagen van Pukkelpop open zijn voor de middag- en avondshift (zone Baraque Futur). Er zullen 600 maaltijden per dag geserveerd worden, met een keuze uit vlees, vis, vegetarisch en een aantal desserten. Wijnhandelaar Selezione Vini Italiani zorgt voor aangepaste wijnen. Chokri wil de prijzen in deze Cookpit democratisch houden.

Meest gelezen