Direct naar artikelinhoud

Facebook verdrievoudigt winst

Facebook heeft in het eerste kwartaal van dit jaar drie keer meer winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de cijferpresentatie van de sociale netwerksite.

Facebook verdrievoudigt winst

De nettowinst steeg van 219 miljoen dollar tot 642 miljoen dollar en de omzet steeg met 1 miljard dollar tot 2,5 miljard dollar. De inkomsten uit advertenties op mobieltjes en tablets waren goed voor 59 procent van de totale omzet. Een jaar eerder was dat nog 53 procent.

Hoewel de uitgaven aan advertenties in de digitale wereld stijgen, heeft Facebook juist het aantal reclame-uitingen in de tijdlijn van gebruikers aan banden gelegd om irritaties te voorkomen. Het bedrijf werkt aan een dienst die andere apps in staat stelt om potentiële klanten te benaderen op basis van de gebruikersgegevens die Facebook heeft verzameld.

Het bedrijf, dat in februari de berichtendienst WhatsApp kocht voor 19 miljard dollar, had in de afgelopen maanden 1,28 miljard maandelijks actieve gebruikers. Behalve WhatsApp moet ook het vorige maand voor 2 miljard dollar ingelijfde 'virtual reality'-bedrijf Oculus VR voor verdere groei zorgen.

Facebook maakte ook bekend dat financieel directeur David Ebersman het bedrijf gaat verlaten. Hij wordt opgevolgd door de van online spelletjesmaker Zynga afkomstige David Wehner.