Direct naar artikelinhoud

Morgen in de Volkskrant, nu in Select: de stille paleisrevolutie van Willem-Alexander

De nieuwe Volkskrant Select-app biedt u om tien uur 's avonds al een selectie van de artikelen uit de Volkskrant. Morgen in de Volkskrant, nu in de Volkskrant Select app:

Een Oekraïense legerhelikopter strooit pamfletten uit boven Slavjansk met een waarschuwing aan de inwoners weg te blijven bij de bezette overheidsgebouwen.Beeld Genya Savilov / AFP

Dreiging uit Moskou na actie Oekraïens leger
Met grote leger-oefeningen bij de grens voert Poetin de druk op. In Moskou greep hij in bij 'de Russische Facebook'.

Waarom dat geklungel met automatisering?
Morgen begint het parlementaire onderzoek naar de fiasco's met ict bij de overheid. Drie experts blikken vooruit.

De stille paleisrevolutie

Een jaar is Willem-Alexander koning en nu al is de monarchie een slag anders dan onder zijn moeder. Een blik achter de schermen, in zeven bedrijven.

Asha ten Broeke - De macht van het woord
Asha buigt zich over beladen woorden: 'Wanneer we iemand een autist noemen, of neger, of transvrouw, zetten we hem of haar daarmee apart van de rest van de mensen. Een buitencategorie. Niet als wij. Anders. Vreemd. '

TivoliVredenburg is een muzikaal lustoord
Het nieuwe muziekpaleis in Utrecht moet nog worden geopend, maar is al in gebruik genomen. De Volkskrant cultuurredactie testte alvast twee van de vijf zalen: de Ronda en de Hertz.

Terugkijken met Yolanthe
Haar leven in Istanbul, haar schoonfamilie in Ondiep, haar reizen, haar man die vals speelt met rummikub: voor Yolanthe geen geschiktere levensfase voor een reallifesoap dan deze.

Bibliofiel
Peter Buwalda vertelt in zijn column over zijn bibliofilie: 'Wat de mensen vergeten, is dat een boek een hoer is. Pas als het er een beetje appetijtelijk uitziet allemaal, met een fraai kaftje en zo, raken we nieuws­gierig naar de binnenkant.'

De mens in het dier
De foto's van Tim Flach roepen, met opzet, vragen op. Zijn die aapjes zo slim, of zien wij zo graag onszelf? Als we dieren zien als individu, wie zijn wij dan?

Aaf Brandt Corstius - Doos

Koningsdag staat voor de deur en Aaf kan niet wachten. 'Nu mijn kinderen 3 en 4 zijn, vind ik het tijd ze de wetten van het kapitalisme bij te brengen, de harde lessen van de kleine middenstand.'

Deze tien verhalen staan morgen in de krant en nu al in de Volkskrant Select-app. 

Over Volkskrant Select 
Volkskrant Select biedt u in de app zes dagen in de week om tien uur 's avonds tien artikelen uit de Volkskrant, geselecteerd door de redactie. U kunt dagelijks één artikel gratis lezen. Voor €1,79 per week heeft u volledige toegang tot Volkskrant Select.

Al Volkskrantabonnee? Log dan in voor gratis toegang. Download de Volkskrant Select app voor iOS in de App Store en Android in de Google Play Store.

Publiek tijdens het optreden van John Coffey in zaal Ronda in TivoliVredenburg.Beeld Daniel Cohen