Tientallen doden bij bombardementen in Syrië

Bij bombardementen in het oosten van Syrië zijn vandaag tientallen doden gevallen. Dat zegt het bij de oppositie aanleunende Syrische Observatorium voor de Mensenrechten dat vanuit Londen werkt. En ook de noordelijke stad Aleppo heeft opnieuw onder vuur gelegen.
Hezbollah-leider Nasrallah noemt het offencief tegen Aleppo de belangrijkste strijd in Syrië.

Het zou gaan om raids van de Russische of Syrische luchtmacht in de oostelijke provincie Deir al-Zor.  Bij de bombardementen zouden 47 doden gevallen zijn, onder wie 31 burgers.

IS controleert het grootste deel van Deir al-Zor. Die provincie verbindt de "hoofdstad" van IS, Raqqa, met de gebieden die IS onder controle heeft in Irak. Het Syrische leger had onlangs successen geboekt in de provincie Raqqa, maar is daarna verdreven door een tegenoffensief van IS. Syrische en Russische gevechtsvliegtuigen ondersteunen de grondtroepen met bombardementen.

Aleppo

Syrische en Russische vliegtuigen hebben ook de noordelijke stad Aleppo bestookt. Ze ondersteunen zo een poging van de grondtroepen van het Syrische leger om een bevoorradingsroute van de rebellen naar Turkije te onderbreken.

In de westelijke voorsteden van Aleppo omsingelen rebellen en islamistische groepen een aantal wijken die onder controle staan van het regeringsleger, terwijl regeringstroepen in het oosten van de stad een aantal wijken van de rebellen trachten te omsingelen. 

De leider van de Libanese sjiitische Hezbollah-militie, Hassan Nasrallah, heeft aangekondigd dat zijn militie het regeringsoffensief in Aleppo gaat ondersteunen met meer manschappen. In een tv-toespraak noemde Nasrallah het offensief tegen Aleppo het "belangrijkste gevecht" in Syrië. Hezbollah steunt de strijdkrachten van de Syrische president Bashir Al-Assad al op andere plaatsen in Syrië.

Meest gelezen