Twee terreurverdachten opgepakt bij huiszoekingen in Wallonië

Bij twee antiterreuracties in Wallonië zijn afgelopen nacht twee verdachten opgepakt. In Verviers werd één verdachte opgepakt en in Celles, bij Doornik, werd een andere verdachte opgepakt. De twee zijn aan elkaar gelinkt, maar ze kunnen niet in verband worden gebracht met bestaande terrorismedossiers, zoals de aanslagen op 22 maart in Brussel.

Na berichtgeving in Franstalige media over een nachtelijk antiterreuractie in Verviers bevestigen burgemeester Muriel Targnion en het federaal parket dat een terreurverdachte is opgepakt in Ensival, een deelgemeente van Verviers.

Volgens de Franstalige nieuwszender RTL zou de jongeman plannen gehad hebben voor een aanslag op een plek waar een wedstrijd van het EK voetbal op groot scherm wordt uitgezonden. Maar dat wordt door het federaal parket staalhard ontkend. "Volledig uit de lucht gegrepen", luidt de verklaring.

Het federaal parket bevestigt ook dat in hetzelfde dossier vanochtend vroeg er ook een actie is geweest bij Doornik. Bij een huiszoeking in het dorpje Celles werd één verdachte opgepakt, die gelinkt kan worden aan de verdachte die werd opgepakt in Verviers. Twee anderen die waarschijnlijk toevallig in de woning waren, werden niet opgepakt.

Het parket heeft ook bekend gemaakt dat de beide opgepakte mannen de Belgische nationaliteit hebben. Ze werden in verdenking gesteld van, als dader of mededader, deelname aan de activiteiten van een terroristische groep.

Bij beide huiszoekingen werden geen wapens of explosieven gevonden. Waarom de huiszoekingen werden uitgevoerd, is niet bekend.

Meest gelezen