Man die moord op Silvio Aquino zou hebben besteld, wint kort geding tegen minister Koen Geens

© rr

Martino T., de man die de moord op Silvio Aquino zou hebben besteld, heeft het pleit gewonnen dat hij had ingediend tegen justitieminister Koen Geens. Hij had de Belgische Staat in kort geding gedagvaard om de “onmenselijke omstandigheden” in de Leuvense Hulpgevangenis aan te klagen. “De Belgische Staat moet mijn cliënt elke dag 250 euro betalen als de uitspraak niet wordt nageleefd”, zegt advocaat Koen Vaneecke aan Het Belang van Limburg.

Martino T. zit sinds 26 januari vorig jaar in de gevangenis waarvan achttien maanden in eenzame opsluiting. Op 30 juni kreeg Koen Geens een deurwaarder over de vloer met een dagvaarding om een einde te maken aan de eenzame opsluiting.

Op 3 augustus werd de zaak gepleit. ”De kortgedingrechter heeft het individueel bijzonder veiligheidsregime van mijn cliënt geschorst voor de duur van één maand op straffe van een dwangsom van 250 euro per dag”, aldus Koen Vaneecke, die samen met Pol Vandemeulebroucke de belangen van T. behartigt.

“De Federale Overheidsdienst Justitie heeft inmiddels laten weten dat het regime is opgeschort. Dit betekent dat mijn cliënt hetzelfde regime ondergaat als elke andere gedetineerde in de gevangenis”, zegt de advocaat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen