© Jef Wijckmans

© Jef Wijckmans

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Café Derby moet mogelijk deuren sluiten

De mogelijke sluiting van café Derby aan het Laarplein is hét gespreksonderwerp bij uitstek in Aartselaar. Zaakvoerder Gary Oksuz (35) bevestigt een brief in die zin van de eigenaar van het gebouw gekregen te hebben. Hij consulteerde ondertussen zijn advocaat.

Jef Wijckmans

Café Derby aan het Laar opende in 1962 voor het eerst de deuren.Caféklanten maar vooral ook leden van het Aartselaarse verenigingsleven vrezen momenteel dat aan dit verhaal in maart 2016 een einde komt. De afgelopen week raakte immers bekend dat Stefan Seeldrayers, de eigenaar van het gebouw, de huur-en uitbatingsovereenkomst in een aangetekend schrijven aan de huidige uitbater opzegt. Het zou een ramp betekenen voor het sociale leven in de gemeente.

Gevraagd om een reactie zegt de eigenaar die in Heffen woont, dat een grondige herstelling van het café en de achterliggende zalen echt wel nodig is. “Ik heb niet meteen plannen om het pand te verkopen. Verenigingen kunnen er voorlopig nog steeds terecht.”

Uiteraard is het hele verhaal vooral aan de toog een belangrijk gespreksonderwerp. “Dit betekent dat het laatste volkscafe in de kern van Aartselaar verdwijnt” zegt Urbain Cautereels. “Meerdere verenigingen verliezen hun huidig onderkomen. We hebben hier in onze gemeente geen geschikte uitwijkmogelijkheden.”

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen – editie Metropool Zuid

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER