Einde van de maand? Vier budgetideeën voor de lunch

© emptythefridge

Op het einde van de maand kan het al eens gebeuren dat je op je uitgaven moet letten. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je niet meer mag genieten van een lekkere en gezonde lunch. Hierbij enkele recepten die in een handomdraai en met een minimum aan geld jouw middaghonger stillen.

kvd

Recept 1: Slaatje met witte bonen

Via budgetkoken.be

Diepvriesgroenten en groenten uit blik zijn goede alternatieven voor verse producten. Je kan ze snel en eenvoudig bereiden zonder dat je afval hebt, en bovendien zijn voedzaam en lang houdbaar. Bonen, erwten, kikkererwten en maïs uit blik zijn enkele voorbeelden die je kan verwerken tot een goedkope en lekkere lunch. Bovendien kan je er tal van andere ingrediënten mee combineren.

Ingrediënten:

witte bonen uit blik

half zongedroogde kertomaatjes op olie

rucola

fijne schijfjes rode ui

olijfolie

Bereidingswijze:

Spoel de witte bonen kort onder stromend water en laat goed uitlekken. Verhit olijfolie in een wok/braadpan en roerbak de rode ui enkele minuten. Laat afkoelen. Leg de rucola, de witte bonen, de kerstomaatjes en de geroerbakte rode ui in een bord. Breng het slaatje met witte bonen verder op smaak met de olie van de zongedroogde kerstomaatjes.

Recept 2: Panzanella

Via emptythefridge

Heb je restjes brood, maak er dan panzanella van. Dit is een Florentijnse salade op basis van oudbakken brood en tomaten.

Ingrediënten:

tomaten in hapklare stukjes

komkommerschijfjes of -stukjes

oudbakken (stok)brood of ciabatta

rode ajuin in kleine blokjes

basilicum

olijfolie

azijn

eventueel kappertjes

eventueel zwarte olijven

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote kom. Laat de Panzanella minimum 30 minuten en maximaal 12 uur marineren op kamertemperatuur.

Recept 3: Pasta Frittata

Via emptythefridge

Pasta over van de vorige dag en nog wat eieren in de frigo? Breng ze dan samen tot een pasta frittata. Daar mag zelfs de tomatensaus van de vorige dag bij.

Ingrediënten:

reeds gekookte pasta

eieren

peterselie

peper en zout

tomatensaus of stukjes tomaat

cayennepeper

olijfolie

parmezaan

ook al je andere restjes groenten zijn welkom in dit gerecht

Bereidingswijze:

Meng de pasta met de tomatensaus in een kom. Meng de eieren met 1/4 tas peterselie, de cayennepeper en peper en zout tot een glad beslag. Verhit de olijfolie in een antiaanbakpan en voeg de pasta toe tot die doorgewarmd is. Giet het eimengsel over de pasta en zet het vuur op medium. Bak de fritatta tot de onderkant goudbruin wordt. Verwarm ondertussen de rest van de pastasaus. Sprenkel de geraspte parmezaan over de fritatta en zet hem ongeveer 3 minuten onder de grill om de kaas te laten gratineren. Schuif de frittata uit de pan en garneer met de resterende peterselie. Serveer de tomatensaus apart.

Recept 4: bladerdeegwafeltjes

Via Eva's Smulhuisje

Ingrediënten:

Heb je nog wat ham over en heb je nog een pot mosterd staan, haal dan enkel nog bladerdeeg in huis en je maakt in geen tijd en met geen geld heerlijke bladerdeegwafeltjes.

Bereidingswijze:

Snijd het bladerdeeg op het formaat van je volledige wafelijzer. Beleg het bladerdeeg met de ham en de mosterd. Snijd een tweede laag bladerdeeg op hetzelfde formaat en leg het er bovenop. Druk alle randen goed aan. Als het wafelijzer helemaal doorwarmd is, leg je het bladerdeeg met de vulling er op en sluit je het ijzer. Laat de wafeltjes bakken tot ze goudbruin en doorbakken zijn en snij ze vervolgens van elkaar af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer