Drie sportieve uitdagingen voor september

© The Color Run

Zin om na een zomer relaxen en luilekkeren opnieuw de sportieve toer op te gaan? Dan zijn een van deze originele sportactiviteiten in september misschien iets voor jou:

kvd

1. The Color Run

The Color Run wordt ook wel eens de 'Happiest 5K on the Planet' genoemd en is een loopparcours waarbij de deelnemers onderweg meermaals worden bedolven onder kleurenpoeder. Iedereen start in een proper wit t-shirt, maar na vijf kilometer is iedereen gehuld in vrolijke kleuren. De deelnemers lopen of wandelen op eigen tempo en plezier maken staat centraal. Het event eindigt met het Color Festival waarbij verschillende dj's optreden. Het concept is overgewaaid uit Amerika en is in België aan zijn tweede editie toe.

Praktisch:

Wanneer: zondag 7 september 2014

Waar: Tour&Taxis, Havenlaan, Brussel

Timing:

12u: opening Color Festival

14u-16u: vrije start The Color Run

20u: einde Color Festival

Meer info: The Color Run

2. Energizer Night Run

De Energizer Night Run bestaat uit een parcours van 9 kilometer waarbij de deelnemers lopen doorheen het pikdonkere Rivierenhof. Iedere deelnemer loopt met een licht en een t-shirt die ze krijgen aan de start. Na afloop van de looptocht volgt er nog een dj-set. Het sportevent is dit jaar aan haar vierde editie toe.

Praktisch:

Wanneer: vrijdag 19 september 2014

Waar: Rivierenhof, Ruggeveldlaan, 2100 Deurne (Antwerpen)

Timing:

19u-21u25: afhalen borstnummer

21u: start eerste wave Night Run 9 km

21u40: start tweede wave Night Run 9 km

22u: DJ-set

Meer info: Energizer Night Run

3. H&M loves sport

Naar aanleiding van de nieuwe sportcollectie van H&M organiseert de Zweedse modeketen een sportevenement in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Je kan er deelnemen aan verschillende sport- en 'after-sport'-activiteiten en er zal ook een 'H&M loves sport' pop-up store zijn, waar je de nieuwe sportcollectie kan kopen. Er zal een activiteit 'running' zijn, waarbij je de atletiekpiste van het Koning Boudewijnstadion kan verkennen samen met de Belgische atlete Hanna Mariën. Tijdens de activiteit 'yoga' kan je tot rust komen onder leiding van instructrice Nina de Man. Van elke activeit zijn er vijf sessies gedurende de dag.

Praktisch:

Wanneer: zaterdag 20 september

Waar: Koning Boudewijnstadion, Brussel

Meer info: H&M Loves Sport

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer