© Reporters / Laif

Jongeman (19) die Limburgse vrouw verkrachtte, was al verdachte in Duitse verkrachtingszaak

Een 19-jarige asielzoeker die in Nederlands-Limburg in de cel zit op verdenking van verkrachting en poging tot doodslag, zou ook in Duitsland al verdacht zijn geweest van verkrachting. In oktober werd de jongeman uit Libië op heterdaad betrapt toen hij een vrouw uit Landgraaf verkrachtte in Heerlen.

neac

De asielzoeker Hamid S. werd begin vorig jaar verdacht van een verkrachting in het Duitse Leipzig. Hij zou ook enkele kleinere misdrijven hebben gepleegd. In mei werd de zaak uiteindelijk geseponeerd bij gebrek aan bewijs.

In het najaar liepen in Duitsland nieuwe onderzoeken, dit keer voor het overtreden van de Vreemdelingenwet. Tijdens een controle bij het centraal station van Aken kon de man geen geldige verblijfsvergunning tonen. Tijdens die periode trok de jongeman naar Nederland.

De Nederlandse autoriteiten waren niet op de hoogte van de aanvaringen van Hamid S. met de Duitse politie. Toch werden er geen fouten gemaakt volgens politiechef Gery Veldhuis. Zoals elke asielzoeker die zich aanmeldt, werd S. geregistreerd en ondergebracht in een asielcentrum. Toen hij in oktober werd aangehouden in Heerlen na de verkrachting van een 51-jarige vrouw, stond hij op het punt terug naar Duitsland te worden gestuurd omdat hij daar eerst asiel had aangevraagd.

S. ontkent

S. staat vandaag terecht in Maastricht. Volgens hem was er helemaal geen sprake van geweld tegen de vrouw uit Landgraaf en ging het helemaal niet om een verkrachting. De Libiër beweert dat het slachtoffer zich had aangeboden als prostituee. Hij zou de vrouw de afgesproken 20 euro hebben betaald.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer