Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk hier de Tomorrowland-film ‘This Was Tomorrow’

Zo’n tienduizend fans hebben hem vorige week in het Sportpaleis al gezien, nu kan de hele wereld genieten van ‘This Was Tomorrow’, de unieke film over Tomorrowland 2015.

JaTi

'This was Tomorrow' is geregisseerd door Wim Bonte. De prent is een combinatie van de mooiste sfeerbeelden van Tomorrowland Brasil, Tomorrowland en TomorrowWorld. Wereldberoemde dj's en onbekende danceliefhebbers van over heel de wereld vertellen hun ervaringen over het populaire festival.

Op 3 januari wordt de film ook uitgezonden op Eén.

Nationaal Orkest van België zorgt voor kippenvel tijdens ‘This Was Tomorrow’

De wereldpremière van de Tomorrowland-film ‘This Was Tomorrow’ verwelkomde donderdagavond 10.000 fans in het Antwerpse Sportpaleis. Met 10.000 naar de cinema, ongezien.

Het Nationaal Orkest van België bracht voor aanvang van de film het memorabele ‘Symphony of Unity’, een klassieke mix van de grootste dancenummers van het moment. Om het in één (cliché-)woord uit te drukken: kippenvel. Onder meer Faithless, Avicii en het ‘Tomorrowland Anthem’ van 'Gladiator'-componist Hans Zimmer kwamen aan bod. Ook resident-dj's Dimitri Vegas & Like Mike konden niet achterblijven.

Een kwartier pauze kregen de 10.000 kijklustigen, en dan was het tijd voor de langverwachte wereldpremière van ‘This Was Tomorrow’. Meer dan honderd mensen werkten een jaar lang aan de film, die verschillende facetten van Tomorrowland 2015 toont. De eerste keer Tomorrowland Brasil, het Nationaal Orkest van België in De Schorre, de regen op TomorrowWorld, maar ook een aantal portretten van zowel bekende als onbekende Tomorrowland-gangers.

Zoals de Berchemse Julie. De 28-jarige blondine miste nog geen enkele editie. Op de allereerste leerde ze haar man kennen, tien jaar later gaat ze nog altijd even graag naar Boom. “Het festivalleke van achter mijne hoek is het grootste festival ter wereld geworden”, zegt ze. “Misschien dat mijn kinderen hier later ook nog naartoe komen.”

Patékes

Ook de grootouders van Dimitri Vegas en Like Mike krijgen een rol in ‘This Was Tomorrow’. Terwijl de twee broers uit Willebroek een ‘patéke’ eten, vertelt de opa een heerlijke anekdote over “nen Hollander” die hem een pint trakteerde op Tomorrowland. Het publiek in het Sportpaleis moest er hard om lachen.

"Bangelijk", "Fenomenaal", "Wauw", klonk het achteraf bij de fans. "Jammer dat we moesten blijven stilzitten", vertelde Pieter-Jan. "Maar volgend jaar gaan we naar Tomorrowland in Brazilië!"

Voor zij die er donderdag niet konden bijzijn: vanaf 1 december wordt de prent wereldwijd gelanceerd op de website van het festival. Op 3 januari is 'This was Tomorrow' ook op Eén te zien.

Bekijk hier de trailer van 'This Was Tomorrow':

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER