ISIS-strijder doodt per ongeluk 12 jihadi’s die hem geluk willen wensen wanneer zijn bommengordel te vroeg afgaat

© AFP

Een ISIS-terrorist heeft per ongeluk 12 andere strijders van de terreurgroep gedood toen zijn bommengordel te vroeg afging.

lbo

De jihadi-strijders wilden in Diyala nabij de Iraakse hoofdstad Baghdad de terrorist gelukwensen. Hij zou namelijk in Irak een zelfmoordaanslag plegen. Zo’n zogenaamde ‘bloedfeestjes’ worden vaker gegeven. Er wordt dan afscheid genomen van zelfmoordterroristen die zich opofferen als martelaar.

Maar op een van die ‘feestjes’ ontplofte de bommengordel van de zelfmoordterrorist per ongeluk al. Volgens politiechef van Diyala, Jassem al-Saadi, werden daarbij 12 ISIS-militanten gedood.

© AFP

Meer zelfmoordaanslagen

De voorbije dagen en maanden heeft ISIS het aantal zelfmoordaanslagen opgedreven. Op 4 dagen tijd waren er in Irak en Syrië minstens 80 zelfmoordaanslagen, zo berekende de Britse zender BBC. Experts vermoeden dat die toename te maken heeft met de strijd om Mosul, die ISIS lijkt te verliezen. “In plaats van de stad in handen te houden, wat niet lijkt te lukken, willen ze zo veel mogelijk slachtoffers maken”, zo klinkt het. “Ze willen zo veel mogelijk mensen mee de dood injagen.”

Iraaks luitenant-kolonel Mohammed al-Tamim beaamt dat: “Leden van ISIS geven zichzelf niet over. Als ze niet gedood worden in de strijd, dan is hun laatste optie om zichzelf op te blazen en zelfmoord te plegen.”

Met de zelfmoordaanslagen probeert ISIS ook de opmars van het Iraakse leger te vertragen.

© BELGAIMAGE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen