© Gemeente Essen

Met de fiets op Kiekie Soektog

Vanaf 1 juli kan u op een ontspannende manier de stedenband tussen Essen en het Zuid-Afrikaanse Witzenberg al fietsend leren kennen. De 33 kilometerlange kiekie soektog of fotozoektocht gaat langs verschillende plaatsen die een link hebben met Zuid-Afrika.

Margo Tilborghs

Deze zomer is Zuid-Afrika heel dicht bij in Essen. Via een fietszoektocht leer je het land beter kennen en kan je op de koop toe mooie prijzen winnen. Met de zoektocht wil de gemeente, in samenwerking met de VVV, de stedenband tussen Essen en Zuid-Afrika in de kijker zetten.

De stedenband tussen Essen en het Zuid-Afrikaanse Witzenberg mag dit jaar 15 kaarsjes uitblazen. In deze 15 jaar werden heel wat mooie zaken gerealiseerd. Al fietsend leer je dus deze zomer beetje bij beetje Zuid-Afrika beter kennen.

De fietstocht start aan het VVV-kantoor en gaat onder andere langs Hoek, het station, de Witzenbergstraat, de Oude Pastorij, Rijkmaker, langs de vriendschapswijzer aan het Spijker, Hofstraat, Wildert en het College in Rouwmoer.

De fietszoektocht kost 5 euro en loopt van 1 juli tot en met 30 september. De vragen en foto’s staan in het teken van 15 jaar stedenband met Witzenberg in Zuid-Afrika. Telkens wordt een link gelegd met plaatsen in Essen. Een deelnemingsformulier kan je kopen bij VVV de Tasberg, Moerkantsebaan 50. Elk ingeleverd formulier geeft recht op een prijs.

Zuid-Afrikaanse gerechten

Wil je je helemaal onderdompelen? Geniet dan van de Zuid-Afrikaanse gerechtjes die Essense zaken speciaal tijdens deze periode op hun kaart zetten. Zin in braaibrood, sosaties, een speltbroodje met pili pili kip of butternutsoep? Deze zomer vind je het in Essen!

Info: 03.670.01.56 - internationaal@essen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER