© rr

Huidige brandweerkazerne voldoet niet voor 100%, nieuwe in 2020?

De nieuwe brandweerkazerne aan de Veert moet binnenkort alweer verhuizen. Bedoeling is dat in de buurt van 'Mazda' in Tisselt rond 2020 een nieuwe kazerne komt.

Jan Boey

Voor het eerst werd tijdens de gemeenteraad openlijk gecommuniceerd door burgemeester Eddy Bevers (N-VA) over de plannen van de brandweerzone Rivierenland en dit op vraag van Kevin Eeraerts (Vlaams Belang). “Uit een risicoanalyse is gebleken dat de huidige locatie van de brandweerkazerne in het industrieterrein De Veert niet optimaal is. Een van de doelstellingen van de hulpverleningszone Rivierenland is om een nieuwe brandweerkazerne in Tisselt te realiseren, in de omgeving van Mazda op de N16”, zei hij.

“Concreet betekent dit dat alle aanrijtijden dan voor Willebroek voor 100% gedekt zijn volgens de gestelde normen. Nu zijn er op het Willebroeks grondgebied 8% zogenaamde rode vlekken die niet aan die gestelde aanrijtijden voldoen”, zei burgemeester Eddy Bevers.Vanuit die locatie is het dan mogelijk om ook het buitengebied van Mechelen te helpen, namelijk Leest, Heffen, Battel en Hombeek.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER