© VDB

‘Ruzie tussen Club en Kortrijk over thuisvoordeel beker’

Het zit er bovenarms op tussen Club Brugge en KV Kortrijk. Beide partijen menen recht te hebben op het thuisvoordeel in de achtste finale van de Beker van België, waar ze tegen elkaar zijn uitgeloot. Volgens de loting is Club Brugge de thuisploeg, maar doordat Cercle Brugge dezelfde avond in de beker eveneens in het Jan Breydelstadion zou moeten spelen, stipuleert het reglement dat KV Kortrijk het thuisvoordeel krijgt.

wic

Doordat Cercle Brugge de eerst uitgelote ploeg is, zou groen-zwart thuis mogen spelen en moet Club Brugge bijgevolg in het Guldensporenstadion aan de slag. Blauw-zwart bereikte echter een akkoord met de buren van Cercle om hen een dag eerder, op 2 december, hun bekermatch tegen Coxyde te laten afwerken. Daardoor zouden beide partijen wel op dezelfde speeldag in het Jan Breydelstadion kunnen plaatsvinden. Kalendermanager Nils Van Brantegem zou volgens Het Laatste Nieuws zelfs al per mail bevestigd hebben dat de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Coxyde een dag eerder afgewerkt wordt.

KV Kortrijk houdt echter voet bij stuk omdat de reglementen hen gelijk geven: KV Kortrijk krijgt het thuisvoordeel als Cercle en Club allebei thuis spelen op dezelfde speeldag. Het schakelt competitiedirecteur Thibault De Gendt in om zijn gelijk te halen, maar nog volgens Het Laatste Nieuws zou die in dit stadium van de bekercompetitie niet meer bevoegd zijn.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer