Direct naar artikelinhoud

Stadspark en Speelhofdomein blijven dicht tot en met 3 juli in Sint-Truiden

Burgemeester Veerle Heeren

Het stadspark en het Speelhofdomein in Sint-Truiden blijven na het noodweer van donderdagavond nog tot en met 3 juli dicht. Dat maakte burgemeester Veerle Heeren (CD&V) vandaag bekend. "Er is een totaal verbod om het stadspark en het Speelhofdomein tot en met zondag 3 juli te betreden. Die beslissing komt er voor ieders veiligheid. We geven prioriteit aan onze inwoners die een schadegeval hebben of met overlast kampen. Pas daarna worden het stadspark en het domein aangepakt", aldus Heeren.

De burgemeester deed ook een oproep om boom- en bosrijke gebieden absoluut te vermijden wegens constant gevaar voor vallende takken en bomen. Veerle Heeren gaf verder een update vanuit de gemeentelijke crisiscel. "Van de 600 meldingen zijn er intussen 239 afgewerkt. Brandweer, politie en stadsdiensten blijven door werken om iedereen uit de nood te helpen. Er zijn op dit ogenblik 150 hulpverleners op het werkveld bezig. Er werden zelfs enkele privéfirma's ingehuurd om te helpen", zei Veerle Heeren.

In Alken is de expresweg, de N80 tussen Hasselt en Sint-Truiden, intussen weer opengesteld voor het verkeer. Daar was één rijstrook afgesloten, omdat de rijweg onder water stond. Het peil van de beken blijft wel nog ongewoon hoog. Het sport- en recreatiedomein De Alk blijft nog het hele weekend gesloten wegens wateroverlast.

Ook burgemeester Els Robeyns (sp.a) van Wellen gaf zaterdagmiddag een stand van zaken. "De brandweer is in Wellen nog met vier ploegen bezig. Er staat nog een tachtigtal adressen open, die afgehandeld moeten worden", aldus Robeyns.