Drie weken hinder op A12 in Ekeren

Op het knooppunt van de A12 en de Antwerpse ring in Ekeren vinden vanaf vrijdagavond drie weken lang werken plaats om het wegdek en de funderingen eronder te vernieuwen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt dat de werken allicht ernstige verkeershinder tot gevolg zullen hebben. Vanaf 11 juli zou de snelweg weer volledig toegankelijk moeten zijn.

De verbinding tussen de A12 vanuit Nederland en de Antwerpse ring is een erg druk en zwaar belast wegvak, stelt het AWV. Het wegdek is er dan ook in slechte staat en aan een grondige vernieuwing toe.

De werken starten op maandag 20 juni, maar vanaf de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 juni zal er al signalisatie geplaatst worden. Het verkeer op de A12 zal dan al hinder ondervinden. Vanaf zaterdagmiddag tot het einde van de werken wordt het verkeer over één rijstrook geleid. Richting Nederland is er geen hinder.

De werken zullen in twee fases gebeuren. Van 17 juni tot 4 juli zal het verkeer op de A12 vanuit Nederland via een tijdelijke doorsteek naar de opengestelde pechstrook van de E19 geleid worden om via die weg in te stromen op de Antwerpse ring. Van 4 tot 11 juli wordt het verkeer over de pechstrook van de A12 geleid om achter de werfzone in te voegen op diezelfde ring. Het AWV roept automobilisten op om tijdens de periode van de werken over langere afstand voor de E19 te kiezen.

Meest gelezen