© EPA

Nicola Philippaerts eindigt achtste in Global Champions Tour, Guery loopt zege mis

Nicola Philippaerts is zaterdag met de 11-jarge hengst Bisquet Balou C op de achtste plaats geëindigd in de Global Champions Tour van Monaco. Jérôme Guery werd negende. De Italiaanse combinatie Emanuele Gaudiano/Caspar 232 kwam als winnaar uit de bus.

Gueryleek op weg naar de zege, maar zijn 11-jarige hengst Alicante weigerde bij de laatste hindernis te springen. Zo ging de overwinning alsnog naar de Italiaanse combinatie Emanuele Gaudiano.

Drie van de vier Belgen die in Monaco in actie kwamen, gingen door naar de tweede ronde. Enkel Pieter Devos moest na de eerste ronde afhaken, nadat hij met Apart 11 strafpunten had opgelopen. Jos Verlooy was met de 11-jarige hengst Caracas het eerste Belgische duo dat mocht starten in de tweede ronde. Op de middelste hindernis van de driesprong gingen zij onverwacht in de fout en die 4 strafpunten beletten hen door te gaan naar de barrage.

Guery loopt in extremis zege mis

© Belga

Nicola Philippaerts en Jérôme Guery haalden de finaleronde wel. Emanuele Gaudiano ging daarin als derde van de 9 weerhouden combinaties van start en finishte met Caspar 232 foutloos in 36.64, waarmee hij de leiding nam. Jérôme Guery, die vier combinaties later de piste in moest, leek met Alicante bekwaam een nog snellere barrage af te werken maar bij de laatste hindernis liep hij een weigering op. Bij de herneming stootte hij nog eens een balk af. Dat alles kostte hem uiteindelijk 9 strafpunten en zo moest hij vrede nemen met de negende plaats.

Nicola Philippaerts, die met Bisquet Balou C onmiddellijk na Guery de barrage moest rijden, ging al op de tweede hindernis in de fout, maar kon verder de schade beperken waardoor hij met 4 strafpunten in 41.47 s op de achtste plaats terecht kwam.

Niemand deed nog beter dan Emanuele Gaudiano, die verdiend won voor zijn landgenoot Piergiorgio Bucci met de 12-jarige Zangersheide hengst Casallo Z en de Zweedse combinatie Rolf-Göran Bengtsson/Casal ASK, de winnaars van 2011.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten