© evdw

© evdw

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

‘Toerist in Kapellen’ laat proeven van streekproducten

De Kapelse vereniging Carpe Noctum II organiseert zaterdag 25 juni ‘Toerist in Kapellen’. Het programma laat cultuur, geschiedenis en het culinaire samenvloeien.

Erik Vandewalle

“Zaterdag combineren we geschiedenis en streekproducten. De Heemkundige Kring Hoghescote leidt deelnemers rond in het erfgoedcentrum Hoeve Van Paesschen en daarna is het genieten van streekproducten, want dat gebeurt niet genoeg”, legt initiatiefneemster Vicky Staal (40) uit.

Slager Peter Van de Weyer en bierbrouwers Eddy Leyssens (52) en Peter Jochem zijn het hiermee roerend eens. Van de Weyer levert voor ‘Toerist in Kapellen’ drie van zijn vier erkende streekproducten. Met dat aantal zit Peter Van de Weyer aan de top in Vlaanderen wat betreft erkende streekproducten. Eddy Leyssen, Inge De Coster en Peter Jochem zorgen met De Legende voor een lokaal biertje met een meerwaarde.

“Er is heel wat lekkers in de buurt. Ook bakkerij Gryp (éclairs) , De Schutter Hoevezuivel (verse kaas), Groenten&Fruit ’t Bruggeske, bakker De Schutter (janhagel) en Kaasmeester Delicatessen Lourdon (kaas d’ Oude Caert) nemen ook deel. Rondleiding en menu kosten 26 euro. Inschrijven kan via 0498.835.153

Lees het volledige artikel zaterdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER