Direct naar artikelinhoud
Optima

Tehuis kwetsbare kinderen Optimabaas moet deuren sluiten

Tehuis kwetsbare kinderen Optimabaas moet deuren sluiten

Het tehuis voor kwetsbare kinderen dat de gevallen Optimabaas Jeroen Piqueur en zijn vrouw eind 2013 oprichtten, wordt opgedoekt. Dat meldt Jeronimo vzw op Facebook.

Jeronimo vzw omschrijft zich als een gezinsvervangend huis waar kinderen en jongeren met een moeilijke thuissituatie tijdens het weekend en in de vakanties terecht kunnen voor rust en stabiliteit. De vzw ondersteunt en moedigt verder de relaties met de ouders aan, zo staat op de website van de organisatie. Het veilig nest is ondergebracht in een pand aan de Kortrijksesteenweg.
    
"Gisteren (donderdag, red.) is de beslissing gevallen om de vzw te ontbinden", zegt de organisatie op haar Facebookpagina. "Er zijn verschillende pistes onderzocht om een gunstiger scenario te bekomen, maar tevergeefs." Jeronimo zegt verder dat de kinderen allemaal ergens anders zijn ondergebracht.
    
De organisatie ving een twintigtal kinderen op en telde acht deeltijdse personeelsleden. Die werden al sinds april niet meer betaald. De organisatie draaide op private middelen, want er was geen erkenning binnen de integrale jeugdhulp.