Al 5.000 sleutelhangers van Courtois verkocht voor de bouw van de school

Het EK festijn Café Courtois in Bilzen in Bilzen is ook voor het goede doel een treffer. Ter plaatse kan daar aan de stand van de school Klavertje 3 een uniek gadget in de vorm van een sleutelhanger met de beeltenis van lokale sportheld Thibaut Courtois gekocht worden. “De familie Courtois heeft de kleine keepershandschoen met daarop de foto van Thibaut laten maken. De opbrengst gaat integraal naar onze school voor buitengewoon onderwijs in Bilzen, die volgend jaar wordt uitgebreid met een nieuw gebouw.”, benadrukt directrice Joke Caproens.

joge

“In eerste instantie zijn 5000 sleutelhangers in de vorm van een keepershandschoen en de foto van Courtois gemaakt. De actie om Klavertje 3 te ondersteunen liep al als een trein, het gadget is zeer begeerd. Toen de familie Courtois hoorde dat we bijna door de voorraad heen zaten, hebben ze nog eens 2000 exemplaren laten bijmaken. We appreciëren deze steun van Thierry, Gitte en Thibaut dan ook enorm. Papa Thierry vertelde me dat ze graag een lokaal goed doel in de eigen stad wilden ondersteunen. En daar zijn we heel dankbaar voor uiteraard. ”, vertelt directeur Caproens, die zelf ook een handje meehelpt in de verkoopstand op de markt tijdens de matchen van de Duivels op het EK.

“De opbrengst van de sleutelhangers gaat integraal naar de bouw van onze school waar 315 kinderen school lopen in het bijzonder onderwijs. Momenteel zitten nog steeds 9 klasjes in bouwvallige containers. De nieuwbouw kost 1,8 miljoen, waarvan we als school 800.000 euro zelf moeten bijleggen. Naast een serieuze lening en een besparingsplan op onze werkingsmiddelen, zijn vooral ook acties zoals deze zeer welkom om het bedrag bij elkaar te krijgen. We hopen volgend voorjaar te kunnen starten met de bouw.” Wie nog zo ‘n collectors item wil bemachtigen moet snel zijn. “Bij de laatste telling waren er nog 1300 sleutelhangers voorhanden.”, aldus Caproens. Tijdens de live EK wedstrijden op het marktplein van Bilzen, geeft Jos Roofthooft toelichting op de actie. Hij steunt Klavertje 3 al vanaf het eerste uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer