© Neel Vermeiren

Lerares jaagt droom na en schrijft eerste kinderboek

Liesbet Rombouts (40) stelde een grappig kijk- en ontdekboek samen voor kinderen vanaf 4 jaar. Aangemoedigd door haar papa maakte zij haar droom waar

Liesbet geeft les in het basisonderwijs en zorgt voor GON-begeleiding vanuit Berkenbeek. GON staat voor geïntegreerd onderwijs waardoor kinderen met een beperking in het gewone onderwijs terecht kunnen. Om leerlingen met een handicap of met leer- en opvoedingsmoeilijkheden de kans te geven om les te volgen in een gewone school, kan voor hen ‘GON-begeleiding’ aangevraagd worden. Een personeelslid van een school voor buitengewoon onderwijs verzorgt de GON-begeleiding.

Liesbet ondervond door deze taak dat aangepast materiaal erg belangrijk is.

"Ik doe nu wat ik als kind graag deed: veel tekenen en fantaseren", vertelt ze. "Ik heb daar als kind enorm van genoten. Ik maakte zelf als kind verhaaltjes met tekeningen. Op een bepaalde leeftijd wil je iets terugdoen. Ik was ook kleuterleidster in Triangel en nam veel prentenboeken vast waarbij ik zag dat er veel gefotoshopt werd. Mijn prentenboek is een combinatie van tekeningen en echte foto's."

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Noord

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER