© KH

Sarah Reynders (23) en Tom Clijsters (21) winnen Wanatoeprijs 2016

Sarah Reynders (23) uit Heusden-Zolder is de winnares van de Wanatoeprijs 2016, de prijs voor het beste afstudeerproject van de Limburgse kunstscholen. Zij ontwierp sieraden die geïnspireerd waren door taxidermie. Reynders kreeg ook de prijs voor Design en de C-mine Student Award. De Publieksprijs, waarvoor gestemd kon worden op onze website, was voor Tom Clijsters (21) uit Bree, die met de Flexchair een kruk ontwierp die uitsluitend uit massief hout bestaat.

rdc

Jan Boelen, artistiek directeur van kunstencentrum Z33. “Zij staken er duidelijk bovenuit. Sarah Reynders heeft het potentieel voor een grote toekomst. Ze is ongelooflijk gedreven en gemotiveerd. Bovendien is ze erin geslaagd het nostalgische, wat stoffige beeld dat wij hebben van taxidermie op een frisse en intelligente manier om te zetten in sterke beelden.”

“Ik tril nog op mijn benen, ik kan het niet geloven. Drie prijzen, waaronder de Wanatoeprijs”,stamelde Sarah Reynders, die vrijdagavond met haar handen vol stond. “Mensen vragen of ik met taxidermie verder ga. Absoluut: ik wil er ook traditionele taxidermie bij betrekken, want het is een ambacht. Het gaat om het doen.”

Publieksprijs

De publieksprijs was voor de jonge Tom Clijsters, die een elegante, ergonomische kruk ontwierp uit massief eikenhout dat bewerkt werd met een laser cutter. Daarmee graveerde hij een sierlijk kruispatroon en zette hij zo een product in elkaar waar geen enkele schroef aan te pas kwam.

Clijsters reageerde eerder flegmatiek. “Dit is een mooie start. Ik doe intussen al twee weken vakantiewerk in het bedrijf van mijn vader, die interieurinrichting doet. Misschien kan ik voor hem ontwerpen maken van interieurs. Maar ik ga ook solliciteren bij interieurarchitectenbureaus. Een combinatie van de twee zou leuk zijn.”

Lees morgen meer in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer