© Guy Delforge

Abdijplein is ook dit jaar startplaats Dodentocht

In de Dotoclub werd zopas de 47steDodentocht voorgesteld.

Guy Delforge

Abdijplein blijft startplaats Dodentocht

De honderd kilometer lange wandeltocht vertrekt vrijdag 12 augustus in Bornem. Het aantal voorinschrijvingen ligt iets hoger dan vorig jaar deze tijd, dus het is niet uitgesloten dat ook deze keer het deelnemersrecord wordt gebroken.

Aan het parcours van de Dodentocht is niet zwaar gesleuteld. "We houden de start aan het Abdijplein", zegt D'hondt. De eerste wijziging in het parcours komt er aan de post Weert. Die schuiven we een beetje op naar Branst." Aan Friesland Drinks wordt het parcours een beetje verlegd omdat de wandelaars niet meer achter de fabriek mogen wandelen. De wandelaars trekken nu over de parking tussen het gebouw en de N16. " De deelnemers zullen ook door het domein d'Ursel kunnen wandelen.

Dit jaar is er geen Doto-A-Live. De jongste jaren was er de woensdagavond voor de start van de Dodentocht een minifestival in de tent aan het Cardijnplein. "We voelen dat er sleet op de formule zit en daarom hebben we besloten om dit jaar een eerder rustige kick-off van de Dodentocht te organiseren op die woensdagavond", zegt D'hondt.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen van zaterdag

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER