© © VRT

© © VRT

© © VRT

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Razend spannende seizoensfinale van ‘Thuis’: nagelbijten tot het einde

Een overlijden, trouwfeest en spontane kus: de spannende seizoensfinale van de populaire Eén-reeks ‘Thuis’ leverde alweer heel wat verrassende wendingen op.

lla

De seizoensfinale begon alvast goed en dat mocht wel na de opdoffer van gisteren. In de donderdagaflevering zagen we hoe een gestresseerde Femke haar vriend voor de kerk liet staan en haastig wegreed. Peter zag zijn huwelijksfeest in rook opgaan en bleef moedeloos achter met Renzo en Britney. Maar ondanks de veeleisende klanten van het evenementenbureau komt Femke tot inzicht en verrast ze op haar beurt Peter met een huwelijksfeest. In het bijzijn van haar broer Renzo en moeder Nancy geeft ze Peter haar ja-woord in hun pas vernieuwde stekje ‘De Withoeve’.

De wraak van William

Afgelopen week ontdekte Marianne dat William haar al een tijdje voorliegt. Tijdens een feestje voor haar zeventigste verjaardag confronteert ze haar echtgenoot met zijn leugens en ontstaat er een hevige vechtpartij tussen William en Tom. De spanning werd Marianne te veel en ze kreeg een hartaanval. Toen William haar een bezoekje bracht in het ziekenhuis schonk Marianne meteen klare wijn: ze wil scheiden. William kan zich niet neerleggen bij de beslissing van Marianne en zint op wraak. Hij trekt naar het ziekenhuis waar hij de liefde van zijn leven wil doden met een hoofdkussen. Tom probeert nog tussen te komen, maar ook hij raakt verwikkeld in een gevecht met William. Zal hij de zomer overleven?

Ondertussen opende ook Hélène het vuur op haar ex-minnaar. Samen met advocate Karin Baert, haalt Hélène alles uit de kast om ‘haar Henri, chérie’ te ontmaskeren, helaas laat ze daarbij zelf het leven.

Peggy vertrekt

Na de onterechte beschuldiging voor de moord op de kleine Lucas probeert Peggy haar leven weer op de rails te krijgen. Ze vindt werk bij een schoonmaakbedrijf en huurt een appartementje in de buurt van haar moeder Rosa. Maar echt gelukkig is de blondine niet. Tot zowel haar halfzus Bianca en haar ex-lief Bennie haar een aanlokkelijk voorstel doen. Bianca wil met haar een leven opbouwen in Marokko, Bennie wil hetzelfde doen in Portugal. Uiteindelijk hakt Peggy de knoop door en reist ze samen met haar oude liefde Bennie naar Portugal.

Olivia en Arne

Lowie en zijn Olivia zijn al een tijdje niet meer samen en daar zit haar klasgenoot Arne zeker voor iets tussen. De spontane Arne blijkt meer dan gewoon vriendschappelijke gevoelens te hebben voor Olivia en daar krijgt Lowie de bewijzen van te zien via mysterieuze foto’s. Nadat het tot een kus komt tussen Arne en Olivia, maakt Lowie een einde aan de relatie. Aanvankelijk wilde Olivia haar klasgenoot niet meer zien maar door een gebrek aan schoolnotities nam ze opnieuw contact met hem op. Tijdens de examens neemt hij Olivia op sleeptouw naar de vele feestjes in de buurt. Geregeld kiepert hij een wit poeder in haar cocktail waardoor Olivia alle controle verliest. Wanneer ze samen naar een festival gaan, slaat Arne opnieuw toe. Hij neemt Olivia mee naar een verlaten plek in het bos. Olivia lijkt een vogel voor de kat…

De hamvraag: komt het nog goed tussen Frank en Simonne?

Vorig jaar vierden Frank en Simonne nog hun 20-jarig jubileum, maar de liefde voor elkaar is een jaar later, na de terugkeer van Kaat, ver te zoeken. Hoe hard Frank ook probeert, het lukt hem niet om Kaat te aanvaarden als zijn dochter. Tot grote frustratie van Simonne, die niet begrijpt hoe een vader z’n kind zo kan afstoten. De situatie drijft hem en Simonne uit elkaar.

Frank zoekt onderdak bij de Kabouters, maar onder invloed van Sam en zijn vrienden probeert hij toch nog een keer met Simonne te praten. Wat een verzoenend gesprek had moeten worden, eindigt in een pijnlijk gesprek dat zowel bij Frank als Simonne door merg en been gaat. Frank beseft hier pas ten volle dat hij zijn ‘suske’ écht kwijt is. Gebroken huilt Frank uit in de armen van Toon. Ook Simonne blijft er niet onbewogen bij, en zij vindt troost bij Waldek. En zelfs iets meer dan troost, want het komt tot een verrassende kus tussen de twee. Was dit een eenmalige troostende kus of schuilt er toch meer achter de kus?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER