© Patrick De Roo

Uitstel voor ingebruikname nieuwe tramlijn naar het Eilandje

Tram 7 zal op 3 juni niet naar het Eilandje rijden. Doordat de werf niet tijdig klaar is, heeft De Lijn onvoldoende kunnen testen of de trams veilig kunnen rijden. Dat meldt atv.

De tramsporen en bijbehorende infrastructuur tussen Sint-Pietersvliet en MAS zijn nog niet klaar voor gebruik. De haltes Brouwersvliet en MAS worden dus voorlopig niet bediend. Bijgevolg blijft Sint-Pietersvliet nog even de eindhalte van tram 7. Als de aannemer zich aan de nieuwe timing houdt en de testen succesvol zijn, kan tram 7 in de tweede helft van juni wel naar zijn nieuwe bestemming rijden.

© Patrick De Roo

Voor de knip van de Leien op 5 juni maakt het uitstel voor tram 7 niet veel verschil. De ingebruikname van tram 6 naar P+R Luchtbal en de tunnel onder de Frankrijklei zijn daarvoor veel belangrijker. Zoals het er nu naar uitziet, zal De Lijn beide trajecten in gebruik nemen om alternatieven aan te bieden vanaf de knip. Voor beide trajecten is nog wel afwerking nodig.

Via de tunnel kunnen trams 8 en 10 over de eigen bedding op de Leien naar hun nieuwe eindpunten: knooppunt Zuid voor tram 8 en P+R Schoonselhof voor tram 10. Tram 6 stopt aan de nieuwe haltes Kinepolis, Luchtbal Kerk, Dublin en P+R Luchtbal.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER