First lady Melania Trump bezoekt Magrittemuseum en kinderziekenhuis

De partners van de leiders van de Navo-landen brachten deze namiddag een bezoek aan het Magritte-museum. Helemaal rechts staat Melania Trump. Enige man in het gezelschap is de Luxemburger Gauthier Destenay.© Reuters

© AP

thumbnail: De partners van de leiders van de Navo-landen brachten deze namiddag een bezoek aan het Magritte-museum. Helemaal rechts staat Melania Trump. Enige man in het gezelschap is de Luxemburger Gauthier Destenay.
thumbnail: null

Melania Trump heeft donderdag een ander programma afgelegd dan haar echtgenoot. De Amerikaanse first lady ging in de voormiddag langs in het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola in de Brusselse deelgemeente Laken. In de namiddag trok ze naar het Magrittemuseum.

say

Het konvooi met Melania Trump kwam om ongeveer 11.10 uur aan bij het ziekenhuis. De first lady ondertekende er een gastenboek. Daarna ontmoette ze enkele kinderen van de school van het ziekenhuis. Ze nam ook de tijd nam om samen met de patiënten te knutselen en ze wisselde daarbij kort enkele woorden met de kinderen uit.

© REUTERS

Rond 12.00 uur zat het bezoek van de first lady er weer op. Melania Trump zelf legde geen verklaring af over het bezoek. Ook een woordvoerster van het ziekenhuis geeft geen commentaar.

© REUTERS

Rond 16 uur bracht ze samen met de andere first ladies nog een bezoek aan het Magritte Museum. Ze gaf wel verstek voor een bezoek aan een boetiek van het luxueuze handtassenmerk Delvaux. Afsluiten doen de dames in het gezelschap van koningin Mathilde in de koninklijke serres van Laken.

© REUTERS

© REUTERS

© BELGA