Woods moet plaatsje inleveren op de Bahama’s, Japanner blijft leider

© AFP

Hideki Matsuyama heeft na een derde ronde van 65 slagen zijn positie in de tussenstand op het Hero World Challenge golftoernooi (PGA/€ 3.288.855) in New Providence (Bahama’s) verstevigd.

De 24-jarige Japanner, die dit jaar de Phoenix Open en de HSBC Champions won, zette een derde ronde neer in zeven onder par en dit na zeven birdies, één eagle en twee bogeys. Matsuyama, al goed voor drie PGA-overwinningen, telt een riante voorsprong van zeven slagen op de Zweed Henrik Stenson en de Amerikaan Dustin Johnson, die de tweede plaats delen.

Tiger Woods, die na een tweede ronde van 65 slagen was opgeklommen naar de negende plaats, zette een wisselvallige derde ronde neer in 70 slagen, twee onder par. Woods maakt na twee rugoperaties zijn wederoptreden en lukte op de eerste zeven holes vijf birdies waartegen hij één bogey moest incasseren. Op de tweede parcourshelft putte hij nog twee birdies weg maar moest hij ook nog twee bogeys en een dubbele bogey op zijn kaart schrijven. Met zijn score van 208 slagen telt de 14-voudige Major-winnaar elf slagen meer dan Matsuyama.