Hema opent testwinkels in België met vernieuwd concept

© Sven Dillen

De winkelketen Hema heeft vrijdag vier nieuwe pilotstores of testwinkels geopend in België om haar vernieuwde winkelconcept te testen. Die zijn ingedeeld in verschillende 'belevingswerelden'.

Het internationale concept dat Hema heeft ontwikkeld voor steden als Barcelona, Parijs en Londen, doet het daar zo goed dat het winkelbedrijf het op termijn ook in België wil introduceren. Die vernieuwde winkels zijn ingedeeld in verschillende belevingswerelden, zoals ‘keuken’, ‘wonen’, ‘baby’ en ‘dames’. In die laatste afdeling staan alle damesproducten bij elkaar, van sokken en lingerie tot juwelen en mode.

'Dat maakt het voor de klanten veel overzichtelijker en de frisse en ruime uitstraling van de winkels springt meteen in het oog', zegt ceo Tjeerd Jegens. De gangen in de testwinkels zijn breder en waar in de ‘oude’ Hema-winkels de producten vaak verstopt zijn in de gangen, staan in de vernieuwde winkels meer tafels en paspoppen die de producten overzichtelijk tonen.

Hasselt, Izegem, Rocourt en Tienen

In september opende Hema al vijf pilotstores in thuisland Nederland, afgelopen vrijdag zijn de testwinkels in Hasselt, Izegem, Rocourt (bij Luik) en Tienen geopend. Het gaat om bestaande Hema-winkels die in één week tijd helemaal omgevormd zijn om aan het nieuwe concept te voldoen.

Na een testperiode van zo’n drie maanden zal HEMA beslissen over de definitieve invulling van het winkelconcept dat in de loop van 2017 mogelijk wordt uitgerold in heel België, maar ook in Nederland en Luxemburg.