‘Jonge geweld haalde het van ervaring’

Omdat kampioen Oudenaarde in de vierde set een 17-20 voorsprong uit handen gaf, stond het verrassend nog een belle toe. Ook daarin kon Forza niet afmaken. Bij 13-14 en 16-17 verzilverde het de matchbal niet. Tegenstander Gent deed dat wel bij 18-17.

ivh

‘We speelden collectief niet onze beste wedstrijd, maar we zetten ook geen ondermaatse prestatie neer’, meent middenaanvaller Astrid De Clerck.

‘In de competitie konden we steeds doorgaan op ons elan en afmaken. In het bekerduel met VDK speelde twijfel ons parten. We hadden er nochtans zin in en onze kern was voltallig. Gent bleef echter vechten. Het jonge en enthousiaste geweld haalde het van de ervaring. We verloren dit seizoen slechts drie wedstrijden. Het is jammer dat het ook in de bekerfinale gebeurde. We zitten niet in zak en as. Het blijft een spel’, zo relativeert Astrid de 3-2-nederlaag van haar ploeg.

Ondanks zes opslagmissers was Oudenaarde duidelijk baas in de openingsset.

Via 3-8 en 13-16 stoomde Forza door naar 17-25. Wegens een hoge foutenlast loste het in set twee de rol na 10-10.

‘Gent stelde vlot gelijk, maar schoot dan weer fel te kort (15-25) in de derde beurt. Het is jammer dat in set vier ons raderwerk bij 13-17 stokte en we bij 21-21 vier punten op rij slikten. We gingen in receptie onderuit. Dat was het keerpunt van de match. In de belle konden we twee matchballen niet benutten, maar dat was ook voor VDK het geval. De derde was wel raak.’