© EPA

EUROPA LEAGUE. Wonderbaarlijke zege Feyenoord, Thorgan Hazard scoort tweemaal

Na een afwezigheid van zes jaar is Feyenoord dit seizoen opnieuw van de partij in de groepsfase van de Europa League. De ploeg van Fred Rutten verzekerde zich donderdagavond in De Kuip op wonderbaarlijke wijze van de begeerde kwalificatie. Borussia Mönchengladbach haalde serieus uit met ondermeer twee doelpunten van Thorgan Hazard. Vier landgenoten waren uiteindelijk goed voor vijf doelpunten in verschillende wedstrijden.

vml

De Rotterdamse club won in de vierde en laatste voorronde met 4-3 van FC Zorja Loehansk uit Oekraïne, na 1-1 vorige week in Kiev. Mitchell te Vrede, Ruben Schaken en Maxim Bili (eigen doel) zorgen voor een ruime voorsprong van 3-0 voor Feyenoord. Roeslan Malinovskji (twee) en Bili brachten de bezoekers op sensationele wijze langszij. In de extra tijd maakte invaller Elvis Manu alsnog de bevrijdende treffer: 4-3.

Borussia Mönchengladbach had de heenmatch in Sarajevo al met 2-3 gewonnen maar spaarde zich voor eigen volk niet. Het werd uiteindelijk 7-0, met ondermeer twee doelpunten van Thorgan Hazard. De jonge Belg mocht de laatste 20 minuten meedoen en maakte de 5-0 en de 7-0.

Maarten Martens (ex-AZ Alkmaar) en PAOK Saloniki hadden geen kind aan het Moldavische FC Zimbru. In Griekenland werd de 1-0-nederlaag uit de heenmatch rechtgezet met een 4-0-zege. Martens tekende in minuut 84 voor de laatste Griekse treffer.

Bij Tottenham Hotspur was er een basisplaats weggelegd voor Moussa Dembélé. Nacer Chadli en Jan Vertonghen kregen rust. Na de 2-1-zege uit de heenmatch werd opnieuw gewonnen van het Cyriotische AEL Limassol. Kane, Townsend en Paulinho zorgden voor de 3-0 zege.

Jean-François Gillet, terug uit schorsing, zat op de bank bij Torino. Na de 0-0 van vorige week tegen Radnicki Split moest Torino in eigen huis afstand zien te nemen. Dat lukte al na 22 minuten dankzij een strafschopdoelpunt van de Marokkaanse Belg Omar El Kaddouri.

De Griekse Belg Viktor Klonaridis ten slotte plaatste zich makkelijk met Panathinaikos ten koste van het Deense Midtjylland, waar ex-Club Bruggespeler Jim Larsen in de basis stond. De heenmatch eindigde op 4-1 voor de Grieken, en ook de uitwedstrijd in Denemarken verliep vlot. Het werd 1-2. Invaller Klonaridis scoorde in minuut 74 het tweede doelpunt voor Panathinaikos.