Gewonde commissaris aan de beterhand

© *

© BELGA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Pierre Vandersmissen, de politiecommissaris van de Brusselse ordediensten die tijdens de betoging dinsdag knock-out werd geslagen met een steen, is aan de beterhand. De commissaris liep een hersenschudding op en kreeg 25 hechtingen voor een grote wonde op het voorhoofd, maar mocht vanmiddag het ziekenhuis al verlaten. Hij ging meteen op bezoek bij minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

kidr, vhn

Het zwaarste voorval tijdens de vakbondsbetoging van dinsdag gebeurde met politiecommissaris Pierre Vandersmissen. Op videobeelden is te zien hoe hij van achteren aangevallen en neergeslagen wordt door een man in rode outfit. De man haalt hard uit en vlucht vervolgens weg. De politiecommissaris blijft bewegingsloos liggen, maar krijgt toch nog voorwerpen naar hem geslingerd. Andere politieagenten konden hem uiteindelijk ontzetten, waarna hij voor verzorging naar het ziekenhuis kon.

Daar bleek pas hoe erg Vandersmissen eraan toe was. Een grote wonde van vijftien centimeter op zijn voorhoofd die moest gehecht worden, een zware hersenschudding. Er werd meteen beslist om hem een nacht ter observatie in het ziekenhuis te houden, maar woensdagmiddag mocht Vandersmissen weer naar huis. Hij is inmiddels aan de beterhand, zegt Ilse Van de Keere, de woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene. “In het ziekenhuis vroeg hij zelfs nog hoe de betoging uiteindelijk verliep. Hij wilde weten hoe het was afgelopen en of er mensen waren gearresteerd.”

Intussen is de commissaris op bezoek geweest bij minister Jan Jambon. Die wenst hem via Twitter ook veel beterschap.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook: Op handen gedragen door collega's, steeds zonder helm op eerste rij en voer voor controverse

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen