© Fred Peeters

Maand langer omleiding naar Hoeseltse industriezone

De omleidingsweg naar de Hoeseltse industriezone via de woonstraat Gansteren zal nog de volledige maand februari gelden. De zone inrijden via de Industrielaan (foto) zal pas kunnen vanaf maart. Ook daarna blijft Gansteren een halve omleiding, enkel voor verkeer dat de industriezone verlaat. Overvloedige regen en een vettige ondergrond vertragen de werken.

Bij de start der werken begin augustus om het Hoeseltse stuk gewestweg te vernieuwen richting Tongeren hoopte Wegen en Verkeer Limburg dat de industrielaan opnieuw gebruikt kon worden 19 januari. Dat zal nu begin maart worden.

Woordvoerster Kathleen Loos: “Oorzaak is de vele regenval sinds begin januari. Naast de gewestweg wordt ook nieuwe riolering gelegd. De oude buizen vangen het vele water op dat afstroomt van het industrieterrien. Bij de vervanging door nieuwe buizen moeten we het even vrij aflopende water over de weg kunnen afleiden. Maar als het zo regent als de laatste dagen lukt dat niet en lopen de noodsleuven en uiteindelijk de hele werf helemaal onder. Bijkomend is de ondergrond nogal vettig zodat we aan de fundering waar de nieuwe weg opkomt ook extra hebben moeten werken”.

Loos: “Je kan nu al zien dat rond het kruispunt van de Industrielaan boordstenen gelegd worden. Ook willen we vanaf volgende week starten met aanleg van het fietspad. Vanaf begin maart zal het verkeer komende van de autosnelweg of Bilzen terug de industrielaan kunnen inrijden. Uitrijden zal nog altijd moeten via de huidige omleiding”.

Op de site van Wegen en Verkeer Limburg stond maandag nog najaar 2016 als eindtijd voor de renovatie van de N730. Dat wordt haast onmogelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer