Proefopstelling Parkeren Vinkeveldenplein

Op de hoeken van het Vinkeveldeplein hebben de bussen van De Lijn regelmatig problemen om te passeren. Daarom plaatst het district vanaf 27 maart 2017 een tijdelijke proefopstelling die de manier van parkeren op het plein verandert.

dph

De proefopstelling zal er zes maanden staan. Daarna wordt ze geëvalueerd. Naargelang de evaluatie wordt het project bijgestuurd of door ingrepen in het openbaar domein definitief gemaakt.De plannen van deze proefopstelling werden aan de buurtbewoners voorgesteld op een infomoment op 18 maart 2017.

Op de hoeken van het Vinkeveldenplein hebben de bussen van De Lijn vaak moeilijkheden om het plein te passeren. Slecht of fout geparkeerde auto's zijn hier vaak de reden van. Deze situatie leidt vaak tot stilstaande bussen en grote vertragingen in het rittenschema. Maar het heeft ook al gezorgd voor schade aan de geparkeerde auto's. Om dit probleem aan te pakken, plaatst het district een tijdelijke proefopstelling die de parkeersituatie op het Vinkeveldeplein wijzigt.

De proefopstelling bestaat uit het wijzigen van de manier van parkeren door het plaatsen van betonnen 'jerseys'. Die 'jerseys' worden geplaatst aan de bochten van het plein zodat de bus niet langer gehinderd kan worden door slecht geparkeerde wagens.

Aan de kant van de huizen met nummers 12-14-16-18-20 komt er een parkeerverbod. Het parkeren aan die zijde verhuist naar de kant van het plein. Daar wordt er opnieuw door middel van betonnen 'jerseys' een parkeerstrook gemaakt. Hiermee worden er een drie- tot viertal parkeerplaatsen gecreëerd. De parkeerbalans op het Vinkeveldeplein is dus positief.

Deze opstelling blijft zes maanden staan. Na deze zes maanden volgt de evaluatie van het project door het district en de dienst mobiliteit. Uiteraard worden ook de buurtbewoners bij deze evaluatie betrokken. De bewoners worden hierover via een infobrief op de hoogte gebracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER