Brussel krijgt voor het eerst ‘vrouwelijke’ stripmuur

themabeeld © istock

Brussel telt meer dan vijftig stripmuren, maar geen enkele daarvan is van de hand van een vrouw. Daar komt dit jaar nog verandering in, met een werk van Dominique Goblet, een van de belangrijkste avant-garde-striptekenaars uit de hoofdstad.

edm

Stripauteur Dominique Goblet is de eerste vrouw die een stripmuur zal ontwerpen voor de stad Brussel. Haar ontwerp is vanaf deze lente te zien op een gevel in de Alhambrawijk, ter hoogte van huisnummer 15 in de Sint-Jan-Nepomucenusstraat.

© © Dominique Goblet

Toen het wijkcomité van de Alhambra een tijdje geleden aanklopte met de vraag een stripmuur te ontwikkelen, werden er drie vrouwelijke artiestes voorgesteld aan de bewoners. Die kozen bijna unaniem voor Goblet en haar sobere, maar experimentele grafische stijl. De kunstenares ontwierp voor de nieuwe stripmuur een tekening die geïnspireerd is op haar album Les Hommes-Loups.

‘De muur wordt heel anders dan alle voorgaande. Dominique Goblet is een erg talentvolle Brusselse artieste die volledig haar plaats heeft in ons stripparcours, dat we een frisser elan trachten te geven door meer hedendaagse stijlen aan bod te laten komen’, zei Brussels schepen voor Wijkcontracten en Participatie Ans Persoons bij de voorstelling van het ontwerp, niet toevallig op Vrouwendag.

De stad Brussel wil vanaf nu jaarlijks minstens één stripmuur inhuldigen die werd ontworpen door een vrouw.

In deze video vertelt Goblet over de betekenis achter Les Hommes-Loups: