© Patrick Hattori

Kleuter heeft ontvoering verzonnen

Het ziet er naar uit dat de kleuter van bijna vijf in Mechelen de ontvoering heeft verzonnen. De recherche van de lokale politie heeft het meisje na de feiten maandagmorgen uitgebreid verhoord. Daaruit blijkt dat ze het schooldomein zelf verlaten heeft. Politie en gerecht benadrukken dat er geen reden tot paniek is.

Sven Van Haezendonck

Een voorbijganger merkte maandagmorgen omstreeks 10u een klein meisje wenend op in de omgeving van de Antwerpsesteenweg in Mechelen-Noord. Die persoon sloeg meteen alarm bij de politie. "Wanneer de passant zich over het meisje wilde ontfermen, stopte er een man met een wagen, blijkbaar een vriend van de ouders, die het kindje mee nam. De getuige noteerde de nummerplaat van de personenwagen", zegt woordvoerster Nele Poelmans van de afdeling Mechelen van het Antwerpse parket.

Naar ouders gebracht

Terwijl de politie bezig was met het verifiëren van dit verhaal en contact zocht met de titularis van de nummerplaat, kwam een melding binnen van de kleuterschool op de Oude Antwerpsebaan. De ouders hadden zich samen met hun dochtertje gemeld in de school. Dit bleek het kindje te zijn dat wenend werd opgemerkt op de Antwerpsesteenweg.

"Meegenomen door man"

Kort voordien was het meisje samen met haar andere klasgenootjes van de derde kleuterklas in De Baan onder begeleiding van de juf naar het toilet gegaan. Het kind verklaarde dat ze werd meegenomen door een man. "Die zou haar op straat hebben achtergelaten omdat ze op haar mama begon te roepen en zich verweerde", vertelt Poelmans.

Geen beschrijving

Het was vreemd dat niemand in de school in Mechelen-Noord een verdachte man heeft opgemerkt. Maandagmiddag is duidelijk geworden dat ze het verhaal wellicht verzonnen heeft. "Het kind gaf een heel fantasierijke beschrijving van de dader. Zo zou hij blauw haar hebben. De plek waar ze verdween, is haast ook niet toegankelijk voor personen vreemd aan de school", legt woordvoerster Nele Poelmans uit

Bekijk meer video's van vtmnieuws op

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER