© Hans Otten

Diependaal gooit hengel uit

In de Herentalse woonwijk Diependaal kunnen visliefhebbers weer een hengeltje uitgooien. Op aandringen van enkele jongeren vernieuwde de stad de visvijver.

Hans Otten

Met een kleine visprijskamp namen de bewoners van wijk Diependaal en de stad Herentals zondagmiddag de vernieuwde visvijver plechtig in gebruik. Voor Herentals is het project een mooi voorbeeld van buurtversterking, want de inzet van enkele koppige twintigers zorgt meteen voor extra ontmoetingsmogelijkheden in de wijk.

De kleine visput, die gevoed wordt met water uit het vlakbij gelegen kanaal Herentals-Bocholt, lag er al verscheidene jaren compleet verwaarloosd bij. Zowat drie jaar geleden begon fervent visser en buurtvrijwilliger Stijn De Bondt samen met Wesley Bertels en Vincent Van de Velde te ijveren om de intussen uitgedroogde vijver weer in ere te herstellen.

“Als stad keurden we in 2014 een buurtbudget van 25.000 euro goed voor Diependaal, waarbij de wijkbewoners via een enquête zelf mochten beslissen wat ze ermee zouden aanvangen", zegt burgemeester Jan Peeters. De drie twintigers zorgden er voor dat de grote meerderheid voor het herstel van de vijver koos. Een investering van 32.000 euro later zwemt er weer karper op de vijver.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER