© GvA

Zomerwandelingen focussen op Quartier Latin en Luchtbal

Deze zomer kunnen wandelliefhebbers opnieuw een deel van de stad Antwerpen (her)ontdekken onder begeleiding van een gids. Geïnteresseerden kunnen kiezen uit twee wandelingen: ‘Het theater van het leven’ en ‘Onbekend is onbemind!’ waarin de wijken Quartier Latin en Luchtbal centraal staan.

Peter Briers

“Zomerwandelingen bieden een uitgelezen kans om meer te weten te komen over een specifiek deel van de stad”, zegt Koen Kennis, schepen voor toerisme. “Niet alleen boeiend voor toeristen, maar ook voor eigen bewoners."

Rond het Theaterplein bevindt zich het Quartier Latin, de theaterbuurt van Antwerpen. Samen met een stadsgids ontdekken deelnemers de rust van de 15-de eeuwse kloostertuin van het Elzenveld, de architectuur van de vele theaters, de antiquariaten en modewinkels in de Leopoldstraat, en heel wat bekende restaurants en cafés.

De Luchtbal, een Antwerpse wijk, evolueerde van een barakkenkamp na WO I, over een tuinwijk in de jaren twintig, tot een moderne woonwijk in de jaren vijftig. Vandaag is het een buurt die na een periode van stilstand en de opmaak van een masterplan volop in verandering is.

Praktisch

Op zaterdagen 2, 16 en 30/07 en 13 en 27/08, telkens van 17 tot 19 uur in Quartier Latin. De wandeling vertrekt aan de Bourlaschouwburg. Op zaterdagen 9 en 23/07 en op 6 en 20/08 trekt de gids van op de Groenendaallaan door de wijk Luchtbal, ook van 17 tot 19 uur. Tickets kosten 8 euro. www.visitantwerpen.be/zomerwandelingen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER