Bankovervaller op de vlucht geklist na rol in horrorfilm

Wie op de vlucht is voor het gerecht, houdt zich doorgaans gedeisd. Een Amerikaanse bankovervaller op de vlucht verkoos evenwel mee te spelen in een horrorfilm. De politie herkende hem op setfoto's en rekende hem weer in.

In 2006 pleegde de nu 44-jarige Amerikaan Jason Stange een gewapende bankoverval. Hij pleitte later schuldig en werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar.

Uiteindelijk belandde hij in een zogenoemd "halfway house" waar gedetineerden zich onder voorwaarden op hun terugkeer in de maatschappij voorbereiden. Daar is hij vorig jaar weggelopen. Hierop vaardigden de autoriteiten een aanhoudingsbevel uit.

Vreemd genoeg is Stange niet onder de radar gebleven. In tegendeel: hij versierde een rol in de horrorfilm "Marla Mae" en gebruikte daarbij zijn echte naam.

Een nieuwsartikel in een lokale krant heeft hem uiteindelijk de das omgedaan. Het stuk wijdde aandacht aan de opnames en was met setfoto's geïllustreerd. Op verschillende van die foto's was Stange te zien. Het duurde niet lang voor de politie hem herkende en hem kon inrekenen, nota bene in de buurt van de filmset.

Volgens de producent van de film is Stange een "getalenteerde acteur" en kon hij het goed vinden met de rest van de cast en de filmploeg. Zijn opnames blijven dan ook behouden. "Marla Mae" verschijnt in de loop van 2016.

Meest gelezen