© AP

Spaans gerecht blijft Messi viseren

Een Spaanse rechtbank heeft maandag beslist dat het onderzoek naar vermoedelijke belastingfraude van Lionel Messi toch voortgezet moet worden. Het parket van Barcelona liet in juni de aanklacht vallen, maar wordt nu tegengesproken.

In september vorig jaar raakte bekend dat Messi, samen met zijn vader, verdacht werd van belastingfraude. De Argentijnse stervoetballer van Barcelona zou in de jaren 2007, 2008 en 2009 voor meer dan vier miljoen euro aan belastingen ontdoken hebben. In dezelfde maand nog werden de speler en zijn vader ondervraagd over deze zaak. In juni kwam het parket van Barcelona vervolgens tot de conclusie dat ‘de speler zich niet bewust was van de financiële en zakelijke afspraken die zijn adviseurs hadden gemaakt om zijn inkomen te beheren en om de afdracht aan belastingen te regelen’.

Het Spaanse gerecht denkt er nu echter aan dat Messi mogelijk toch op de hoogte was van de belastingontduiking en hiermee zelfs heeft ingestemd. Daarom moet het onderzoek voortgezet worden.

Messi, verkozen tot Gouden Bal op het voorbije WK, is volgens het magazine Forbes de vierde rijkste sporter ter wereld. Zijn jaarsalaris zou 64,7 miljoen dollar (47,28 miljoen euro) bedragen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal