© Belga

Zulte Waregem kan laatste worden

Zulte Waregem blijft op de sukkel: in de openingswedstrijd van de achtste speeldag gingen de jongens van Francky Dury met 2-1 onderuit op het veld van Charleroi. Beide ploegen beëindigden de wedstrijd met tien spelers.

Jef Van Hoofstat

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Zulte Waregem had iets goed te maken nadat het vorige week in eigen huis met 1-4 afging tegen Waasland-Beveren. De revelatie van de vorige twee seizoenen is intussen warempel op een degradatieplaats verzeild geraakt. Dat was reden genoeg voor Dury om zijn ploeg op een aantal plaatsen te wijzigen. Achteraan was er geen plaats meer voor Labor, N’Diaye kwam aan de aftrap. Ook Bongonda en Plet verhuisden naar de bank, Trajkovski en Sylla namen hun plaats in. Felice Mazzu bracht Fauré in de plaats van Rossini.

Zulte Waregem begon prima aan de wedstrijd en drukte Charleroi terug, maar het liep na vijf minuten al op een rake counter: Kitambala bezorgde de Zebra’s een vroege voorsprong. Het balbezit bleef ook nadien lang voor de bezoekers, maar de beste kansen vielen aan de kant van Charleroi te noteren, al morste de thuisploeg met de mogelijkheden. Sylla was voor rust nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar zag zijn poging van de lijn gekeerd. Tot overmaat van ramp moest N’Diaye naar de kleedkamer met een rode kaart, een zware beslissing van scheidsrechter Lambrechts.

De thuisploeg dacht de schaapjes op het droge te hebben, maar Zulte Waregem trok na de rust het laken naar zich toe. Het kon, met tien, al vrij snel tegenscoren en ging op zoek naar meer. Charleroi had ondertussen meer en meer overtredingen en kaarten nodig en Zulte Waregem had de wedstrijd in handen. Na een tweede geel voor Marcq en opnieuw tien tegen tien, herstelde Charleroi het evenwicht en het was de invaller Galvez Lopez die de winnende treffer maakte.

Opmerkelijk:

Het winnende doelpunt werd gescoord door invaller Jessy Galvez Lopez. De middenvelder stond op dat moment welgeteld drie minuten op het veld!

Hoogtepunten:

6’ - GOAL! De eerste echte aanval van Charleroi is meteen goed voor een doelpunt. Een verre voorzet van Saglik wordt perfekt voor doel afgelegd. Kitambala hoeft maar binnen te tikken.

14’ - Charleroi kiest zijn momenten goed uit. Tainmont haalt de achterlijn en zet voor. Fauré komt goed voor zijn tegenstander en kopt hard op doel. Bossut mag van geluk spreken dat de bal recht op hem kwam.

19’ - Aan de overkant is er een goede mogelijkheid voor Sylla. Hij kopt een voorzet van Verboom overhoeks, maar ziet de gelijkmaker van de lijn gered door Dewaest.

29’ - Kitambala gaat er op snelheid vandoor en legt af voor Fauré. Zijn poging om Bossut te stiften lijkt nergens op.

32’ - Jesper Jorgensen botst met Saglik en krijgt tot zijn eigen verbazing geel.

45+1’ - Tainmont trekt zich op gang en N’Diaye gaat achtervolgen. Hij zet de tackle langs achter in en Tainmont gaat spectaculair neer. Lambrechts twijfelt niet en trekt meteen rood. Uit de herhaling blijkt dat N’Diaye de bal speelde.

46’ - Saglik gaat op wandel vanop de middellijn en haalt gevaarlijk uit. Zijn schot raakt de buitenkant van de paal. Zulte Waregem is meteen wakker.

49’ - Wissel bij Zulte Waregem. Glynor Plet komt in de plaats van Aleksandar Trajkovski.

50’ - Bossut lost een hard schot van Saglik, maar staat dan paraat op de rebound van Fauré. Bossut houdt zijn ploeg in de wedstrijd.

54’ - GOAL! Bij een voorzet staat Troisi helemaal alleen aan de tweede paal en hij kan de bal in het dak van het doel knallen. Het risicovolle spel levert meteen zijn vruchten af!

60’ - Saglik wordt diep gestuurd en schuift de bal in de hoek. Hij stond echter net buitenspel, zijn doelpunt wordt terecht afgekeurd.

63’ - Troisi krijgt in de grote rechthoek een heupslag van François en gaat neer. Lambrechts wuift het protest weg.

73’ - Damien Marcq van Charleroi krijgt een tweedee keer geel en dus rood. Marcq zet de charge in op Plet, Lambrechts is consequent en geeft Marcq zijn tweede gele kaart van de avond.

82’ - Wissel bij Charleroi. Jessy Gálvez López komt in de plaats van Clément Tainmont.

85’ - GOAL! Zulte Waregem had al een hele tijd de bovenhand, maar het is Galvez Lopez die kort na zijn invalbeurt de 2-1 op het bord zet.

86’ - Skulason neemt een afvallende bal van ver in één tijd op de slot. Zijn raket spat uiteen op de kruising!

90’ - Schitterende voorzet van Verboom. Plet kopt via het hoofd van N’Ganga over, maar hij krijgt de hoekschop niet.