Metallica-gitarist verliest iPhone met 250 nieuwe riffs

© IMAGEGLOBE

De gitarist van metalband Metallica is zijn iPhone kwijt. Vervelend, zeker omdat hij op het toestel 250 riffs had opgeslagen die de groep zou kunnen opnemen voor een nieuwe plaat. ‘Ik kan er me maar acht herinneren’, zegt hij.

Guy Stevens

Metallica en goeie gitaarriffs, dat is zoals frieten en mayonaise: onlosmakelijk verbonden. Dat is zeker mee de verdienste van Kirk Hammett, de leadgitarist van de legendarische metalband. Hij is voortdurend op zoek naar nieuwe riffs om te gebruiken op toekomstige platen. In 2012 gaf hij bijvoorbeeld nog te kennen dat hij er al 400 had voor de tiende plaat van Metallica.

Het mag dan ook een kleine ramp genoemd worden dat Hammett zijn iPhone kwijt was. Op dat toestel sloeg de gitarist alle riffs op. ‘Ik sloeg ze er allemaal op’, vertelt hij. ‘Maar zes maanden geleden ben ik mijn iPhone verloren met daarop 250 muzikale ideeën. Ik was er niet goed van.’

En 250 riffs onthouden is natuurlijk onmogelijk, zelfs voor de gitarist van Metallica. ‘Ik kan er me nog acht herinneren. Maar ik heb het nu een plaats gegeven. Misschien mocht het gewoon niet zijn en waren ze niet geschikt.’

Intussen werken de heren van Metallica rustig voort aan de opvolger van Death Magnetic, de studioplaat die in 2008 verscheen. ‘Het album wordt gelijkaardig, maar ook verschillend op heel wat vlakken. Er staan ook nummers op die me doen denken aan ouder werk’, aldus Hammett.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen