© smb

Jari Breugelmans krijgt Gouden Schoen

Jari Breugelmans kreeg na de wedstrijd tegen Seraing de Gouden Schoen uitgereikt en dat was wel een verrassing.

Francis Van Hoof

De meeste supporters hadden gedacht dat Jasper Sols die trofee in handen zou krijgen, maar het was Retienaar Jari Breugelmans, die de hoofdvogel afschoot zodat de supporters kozen voor het Desselse product, die in de terugronde zijn kans kreeg en die ook benutte. De 20-jarige was verrast en bedankte de supporters uitvoerig. Jari is de zoon van Yves en grootvader Charlie Breugelmans. Spelers die destijds furore maakten bij SK Retie.

Dessel Sport leed afgelopen weekend de zeventiende nederlaag van het seizoen na een matige wedstrijd waarin Seraing al vlug het verschil kon maken tegen een voor de rust mak acterende thuisploeg. De club werd wel onthoofd door een rits geblesseerde spelers zodat andermaal vijf jongeren aan de aftrap kwamen. De technisch sterke Luikenaars maakten aanspraak op de betere kansen en al vlug scoorde Vaccaro met een botsende bal voorbij een verraste doelman Kustermans. Nadat Stevance tegen de paal knalde kon de boomlange Bojovic de bal mooi inkoppen halfweg de eerste helft en leek de match gespeeld.

Na rust kwam een verjongd Dessel met een beter gevoel uit de kleedkamer en herpakte de club zich. Er was tweemaal dreiging van Hannes terwijl Bastiaens op doelman Didillon stuitte. Al bij al een verdiende zege waar Dessel zich bij neerlegde. Het vierde hoe dan ook feest na afloop nadat het zich vorige week in veiligheid speelde. Bovendien heeft Dessel ook de licentie beet voor tweede klasse. Dat is iets dat vele clubs niet kunnen zeggen.

DESSEL: Kustermans (88’ Van Staay) , Bastiaens, Petersen, Vosters, Meeus, Sols, Hannes, Prince Asubonteng (67’ Vanlommel), Breugelmans, Janssens, Vervoort (23’ Reniers)

SERAING: Didillon, Bamba Ali, Preseaux, Mbazoa, Bojovic, Vaccaro, Saliu Popoola (79’), Dikaba, Senakuku (21’ Ferron), Stevance (75’ M’Bo), Bonemme.

Doelpunten: 4’ Vaccaro 0-1, 19’ Bojovic 0-2

Gele kaarten: geen

MEER OVER KFC Dessel Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL