© Photo News

Rechtszaak TML nog bezig, optie voor nieuw dubbel weekend

Niet iedereen is tevreden met de organisatie van Tomorrowland in Boom. Zeven buurtbewoners zijn nog steeds in een rechtszaak verwikkeld om het festival in de toekomst te laten verbieden.

CWIL

De zeven buurtbewoners klagen over te veel geluidsoverlast. Ze kregen eind juni ongelijk van het hof van beroep in Antwerpen. De rechter erkende wel dat Tomorrowland voor geluidshinder zorgt, maar vond dat de klagende buurtbewoners onvoldoende konden aantonen dat de geluidshinder zo erg was, dat het de afgelasting van het evenement zou rechtvaardigen.

Er loopt wel nog een procedure ten gronde bij de burgerlijke rechtbank en een procedure bij de Raad van State. De uitkomst daarvan kan gevolgen hebben voor de organisatie van Tomorrowland in 2015.

Advocaat Griet Knudde, die de buurtbewoners vertegenwoordigt, wil niet reageren op de intentie van Tomorrowland om het festival voortaan om de vijf jaar twee weekends te laten duren.

Dubbel weekend

De dubbele feesteditie van Tomorrowland 2014 was voorlopig eenmalig. In 2015 zal Tomorrowland weer gewoon één weekend in Boom plaatsvinden. Toch lijkt de kans groot dat het dubbele feestweekend in de toekomst nog eens wordt herhaald.

“De aanvraag voor het afhuren van De Schorre is ingediend voor de volgende vijftien jaar”, zegt Debby Wilmsen, woordvoerster van Tomorrowland.

“Daarin is ook de optie genomen om elke vijf jaar een dubbel weekend te organiseren. Maar er is nog geen beslissing gevallen. Alles zal afhangen van de evaluatie van de verjaardagseditie van 2014 en de toekomstplannen van Tomorrowland. Daarnaast moet er voor elke uitzondering ook een goedkeuring worden gevraagd aan de burgemeesters van Boom en Rumst.”

Lees de reacties van de buurtbewoners in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER