© AP

Dit zijn de slachtoffers van dodelijke schietpartij in München

Een dag na de dodelijke schietpartij in München raken langzaam maar zeker de gegevens bekend van de negen doden die er vielen. Al die slachtoffers zijn jonge mensen. Acht van hen zijn niet ouder dan 20, het jongste slachtoffer is amper 14 jaar.

De jonge Duitser die vrijdag om zich heen schoot in het McDonaldsrestaurant in München heeft vooral jonge mensen gedood. Drie slachtoffers zijn amper 14 jaar oud, twee van hen werden slechts 15. Voorts overleefden jongeren van 17,19 en 20 jaar de schietpartij niet. Het oudste slachtoffer is een vrouw van 45. Allemaal komen ze uit München.

Hun familieleden schreeuwen op sociale media hun onmacht uit.

Arbnor Segashi, de broer van Armela Segashi, zegt in een emotionele post op facebook dat zijn zus bij de schietpartij om het leven kwam. “Onze geliefde dochter, zuster, vriendin is vandaag in München om het leven gekomen. We houden van je, engeltje.”

© AP

© AP

© AP

Armela Segashi is een van de drie slachtoffers uit Kosovo die vrijdag vielen. Ze was 14 jaar. Ook Dijamant Zabergja en Sabina Sula waren onder de slachtoffers. Sabina Sula zou een vriendin van Armela Segashi geweest zijn.

De vader van Dijamant neemt op facebook afscheid van zijn zoon. “Met grote droefheid moet ik verwanten, bekenden en vrienden meedelen dat mijn zoon Dijamant door de handen van de terrorist in München om het leven kwam.” Dijamant was 20 jaar oud, hij zou de komende weken 21 worden.

Volgens zou vader had Dijamant met een vriend afgesproken in het winkelcentrum om iets te gaan drinken. “Zijn vriend kon weglopen, mijn zoon werd gedood.”

Pas rond vier uur ’s nachts kreeg de vader van Dijamant het droeve nieuws te horen. “Ik kan nog altijd niet geloven wat er gebeurd is, ook mijn familie gelooft het niet.” Vader Zabergja loopt met een foto van zijn zoon door de straten van München en vertelt aan reporters over zijn overleden jongen.

© AP

© AP

Drie Turkse slachtoffers

Drie andere slachtoffers van München waren Duitse Turken. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu noemde hun namen. Het gaat om Sevdag Dag, Can Leyla en Selçuk Kiliç.

Volgens het Griekse ministerie van Buitenlandse Zaken zit er ook één Griek onder de slachtoffers. Het zou gaan om een 17-jarige jongen. Een journaliste van New York Times vertelde op twitter het hardverscheurende verhaal van hoe de vader van de jongen, Soulayman Daitzik, de ziekenhuizen van München afrijdt op zoek naar nieuws. Maar een nicht heeft het dramatische nieuws al lang gekregen. Huseyn Soulayman is door de schutter doodgeschoten. NIemand durft de vader dat nieuws vertellen omdat de man een hartaandoening heeft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER